Банкеръ Daily

Новини

Росен Плевнелиев инспектира ремонт на кооперация в столицата

Общо 170 000 лв. струва ремонтът на кооперация на ул. „Цар Самуил” № 2 в София, която бе инспектирана от министъра на регионалното развитите Росен Плевнелиев. Част от средствата, между 3000 и 5000 лв., са дали 16-те семейства, които живеят в сградата. Останалите са предоставени по пилотния проект „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” на строителното министерство и Програмата на ООН за развитие (ПРООН).
Ремонтът на сградата, строена през 1934 г., ще приключи в края на месеца. По време на санирането са премахнати 12 балкона, тъй като е установено, че те са потенциално опасни.
„Смисълът на пилотния проект е да докажем, че санирането е постигнало конкретни резултати. Икономиите за отопление между 700 и 1220 лв. на годишна база са категоричен факт в тези сгради, които бяха довършени, заяви строителният мниситър. Това, което хората трябва да знаят, е, че държавата подарява енергийния одит. На база на енергийния одит вече се знае какви са очакванията за икономии и се вземат адекватните решения за фасади, дебелина на фасади, за покриви, за общи врати, за прозорци, каза още Росен Плевнелиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във