Банкеръ Daily

Новини

РОКАДИ ЗАРАДИ БИВШИ МИНИСТРИ

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков стана заместник-председател на парламентарната Комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство. Място за Петков освободи червеният депутат Стоян Проданов, който бе преместен в Комисията по политиката при бедствия и аварии. Очакваше се бившият шеф на МВР да оглави военната комисия на мястото на Ангел Найденов, който застана начело на парламентарната група на Коалиция за България, но засега Петков ще се занимава с местно самоуправление. Социалисти припомниха, че той е бил кмет на Плевен от 1995 до 1999-а година и е запознат с проблемите в общините.
Бившият здравен министър Радослав Гайдарски пък бе избран за член на Комисията по гражданско общество и медии. Заради това Георги Близнашки бе преназначен в Комисията по европейските въпроси.
Единствено предишният министър на земеделието Нихат Кабил от ДПС все още е член само на собствената си парламентарна група. Ще припомним, че миналата седмица Веселин Близнаков от НДСВ, който допреди месец оглавяваше военното ведомство, стана част от Комисията по здравеопазване и от тази за борба с корупцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във