Банкеръ Daily

Новини

РОДНИНИ НА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ ИСКАТ СРЕЩА С МИНИСТЪР МИКОВ

Родственици на безследно изчезнали хора в Добричка област през 90-те години на 20 век настояват за среща с новия министър на вътрешните работи Михаил Миков, съобщава Радио Варна. Няма никакво развитие в разследването по повечето случаи и ще поискаме от новия министър полицейската работа да бъде активизирана, за да научим истината за нашите деца. Това съобщи от името на родителите Добринка Иванова, майка на 23-годишната Силвия Георгиева - съпруга на митничар, която изчезва от дома си в Каварна през 1998 г.
През последните 18 години в областната полицейска дирекция в Добрич са обявени за издирване 52 лица на възраст от 18 до 35 години. Междувременно до 2007 г. 36 от безследно изчезналите са открити.
През февруари миналата година екип на Министерството на вътрешните работи започна да работи по изясняване на случаите, свързани с безследно изчезналите жители на областта. Мярката беше предприета след като на 31 януари 2007 г. тогавашният министър Румен Петков се срещна с близките на осем от безследно изчезналите жители от областта по тяхно настояване.
На срещата вътрешният министър пое ангажимент веднага да бъде възобновена работата по случаите и да бъде сформирана група от службите на МВР, която да работи в Добрич.

Facebook logo
Бъдете с нас и във