Банкеръ Daily

Новини

Рибната агенция подписа договор за над 900 000 лева по оперативна програма “Рибарство”

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури подписа договор по мярка 2.1. „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/ г. за финансиране на проект за „Изграждане и оборудване на Ферма за аквакултури в плаващи мрежени клетки (садки) на яз.”Александър Стамболийски”.
Проектът - Садкова инсталация “СПАКАЛ” за суперинтензивно отглеждане на риба е на фирма “Спакал” ЕООД. Договорът е на стойност 987 262 лв., а размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 592 357 лева.
С инвестицията ще бъде финансирано изграждането на Ферма за аквакултури в плаващи мрежени клетки за производството на шаран и сом за консумация. Садковата инсталация на „Спакал” ЕООД ще бъде разположена в акваторията на яз.”Ал.Стамболийски”, в местността “Хисаря”, землището на с. Горско Косово, община Сухиндол, област Велико Търново. Съоръженията ще бъдат разположени на производствена площ от 2,4 дка. Предвидено е проектът да бъде изпълнен през м. април 2011 г., като при реализацията му ще бъдат осигурени 10 нови работни места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във