Банкеръ Daily

Новини

РЕВИЗИЗЯ НА ПОРЪЧКАТА ЗА ЕЛЕКЕТРОННО ЗАПИСВАНЕ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Със своя заповед кметът на София Бойко Борисов разпореди днес цялостен одит върху процедурата на възлагане и изпълнение на поръчката за интернет регистрация на кандидатите за столичните детски градини. Това съобщиха от Столична община. Заповедта за проверка на Борисов е във връзка с възникналите проблеми при старта на системата.
В комисията за проверка на процедурите ще бъдат поканени за участие общински съветници от всички политически групи. Резултатите от одита ще бъдат оповестени публично.
Ръководството на Столична община апелира проблемите, продиктувани от дългогодишната криза с недостига на места в детските градини, да не бъдат политизирани, а да обединят всички политически сили в Столичния общински съвет за по-бързото изпълнение на Инвестиционната програма на кмета на София, която ще доведе до откриването на нови места.
Във връзка с големия интерес към темата и за да избегнем евентуални спекулации с условията на проведения конкурс и цената на поръчката, предоставяме на общественото внимание текста на Договора за изпълнение с фирма „Сирма Груп, както и техническото задание, изработено също така след провеждане на публично оповестен конкурс (можете да ги намерите на сайта на Столична община - www.sofia.bg, sofia news).

Facebook logo
Бъдете с нас и във