Банкеръ Daily

Новини

РЕМОНТИРАТ ОТСЕЧКАТА ЕЛХОВО-БОГОМИЛОВО С НАД 1 МЛН. ЛВ.

Зам.-министърът на регионалното развитие и ръководител на “Изпълнителна агенция - програма ФАР” към МРРБ Савин Ковачев даде старт на строителните работите по рехабилитацията и реконструкцията на общински път “с. Елхово – с. Кирилово – с. Богомилово”, Стара Загора. Обектът е с дължина 7,4 км и се финансира по Програма ФАР, проект “Подпомагане развитието на потенциала на регионалния туризъм, чрез обновяване на съответната инфраструктура” - Компонент 1 “Подобряване на пътната инфраструктура”. Общата стойност на реконструкцията е 1 163 854, 12 лв. без ДДС. Изпълнителният на строително-монтажните работи е ПСК “Ес Би Ес” АД – Стара Загора. Срокът на изпълнение на рехабилитацията е 130 дни.
Рехабилитацията на пътя предвижда изкоп, насип и профилиране на банкети, ремонт и почистване на отводнителните съоръжения, полагане на настилка от износващ плътен асфалтобетон, както и изпълнение на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.
Отсечката свързва района на община Стара Загора пряко с община Братя Даскалови и оттам с района на Брезово. Пътят е и най-пряката и атрактивна връзка с туристически комплекс “Каваклийка”.
През последните 30 години не е извършван основен ремонт на пътя, освен изкърпване на местата с най-тежки нарушения на настилката. С години не са почиствани канавките и съоръженията, отводняването е силно нарушено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във