Банкеръ Daily

Новини

Ремонтират 7 учебни заведения в Бургас по проект за 5 773 119.93 лева

Проектът Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас ще стартира на 1 май, съобщиха от кметската администрация. Той е на обща стойност 5 773 119.93 лева и обхваща 7 учебни заведения в града. Предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградите - подмяна на дървена дограма с PVC стъклопакет, монтиране на топлоизолация; външни и вътрешни ремонтни работи; реконструкция на сградни електро, ВиК, отоплителни и вентилационни инсталации; изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, доставка на компютърно оборудване и софтуер.
Ремонтът на ЦДГ Ханс Кристиян Андерсен стартира на 1 май. За да не бъде нарушена дейността на градината, ощината е предвидила част от децата да бъдат приети във филиала на ЦДГ Х.К.Андерсен, намиращ се също в к-с Лазур. Останалата част от децата ще бъдат извозвани с общински училищни автобуси от двора на ЦДГ Х. Кр. Андерсен до ОДЗ 8 Брезичка в к-с Славейков.
Малко по-късно ще започне цялостният ремонт и на останалите учебни заведения, включени в проекта. Строително-ремонтните дейности стартират още през пролетта, като идеята е основната част от тях да бъде извършена през лятото, когато е ваканционния период за училищата. Така учебните заведения по проекта ще бъдат напълно готови да посрещнат своите ученици за новата учебна година през септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във