Банкеръ Daily

Новини

Рекорден брой души са посетили през първия ден Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2010“

Специалисти от целия Балкански полуостров привлича Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2010“, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив от 20 до 23 октомври, съобщиха от Международния панаир. Още в първия си ден изложението постави рекорд по брой на посетителите, които са с 23% повече в сравнение със старта на миналогодишното издание. Повече от половината са собственици и предприемачи, което се оценява от изложителите като много полезно за тяхното представяне. Студентите и стажантите са 21%, служителите – 18%. Гостите от чужбина са 4%, основно от Македония, Сърбия и Турция.
Най-голям интерес за посетителите представляват денталните фирми (84%). Интерес към медицинска техника и оборудване са проявили 16% от регистрираните през първия ден посетители, а 6% към сектора „Фармация“. Водещи компании от Европа, Азия и САЩ показват най-новите технологии, оборудване и материали за медицината, стоматологията, фармацията и балнеологията.
Успешното начало на деловия форум участниците в него отпразнуваха на традиционната Вечер на изложителя в парк-хотел „Санкт Петербург“.
„Въпреки кризата, Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2010“ е не по-малко интересна и полезна от предишните издания. Надявам се на финала да си тръгнете от тук с нови проекти и партньори“, пожела главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов. А после за гостите на тържеството пя естрадната звезда Йорданка Христова.
В петък в рамките на изложбата ще се проведе конгрес на Българската академия по естетична стоматология „Консервативен естетически подход за дизайн на усмивката”. Гост и лектор ще бъде световноизвестният учен проф. д-р Роналд Голдщайн. Семинар „Възможности за безвъзмездно финансиране за дентален, рехабилитационен и медицински център през програми на ЕС” е включен в деловата програма за събота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във