Банкеръ Daily

Новини

Реконструират русенската болница с 8 606 615.32 лева

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще даде старта на проект за реконструкция и енергийна ефективност на болницата в Русе.


Проектът, който е на обща стойност 8 606 615,32 лв., е част от средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерството на здравеопазването по Оперативна програма bdquo;Регионално развитиеrdquo;. Финансира се от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.


Основната цел на проекта е подобряване и модернизиране на здравната инфраструктура на МБАЛ - Русе, повишаване качеството на медицинската помощ, ранно диагностициране и адекватно лечение на над 32 000 пациенти годишно.


В изпълнение на проекта ще бъде закупено високотехнологично медицинско оборудване за ранна диагностика и лечение на злокачествени заболявания. Проектът предвижда също извършване на строително-монтажни работи в помещенията, в които ще се монтира апаратурата. За осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания ще бъдат изградени две нови асансьорни съоръжения. В изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще бъде подменена 600 кв. м дограма и ще бъде извършена топлоизолация на над 300 кв. метра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във