Банкеръ Daily

Новини

Редовната мисия на МВФ прави преглед на икономическата ситуация у нас

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, заместник-министрите Боряна Пенчева и Владислав Горанов и експерти на Министерството на финансите се срещнаха с експертната мисия на Международния валутен фонд, която е на посещение у нас за преглед на икономическата ситуация. Мисията е водена от нейния ръководител за България Катрина Пърфийлд, е редовна по член IV от Учредителния договор на институцията и ще продължи до 20 май. Експертите на МВФ ще имат срещи и с представители на БНБ, бизнеса и неправителствения сектор.
Министър Дянков запозна експертите от МВФ с подготвения от Министерството на финансите проект на Пакт за финансова стабилност, като подчерта отново, че с него ще се гарантира дългосрочна фискална стабилност и предсказуемост.
В рамките на редовната мисия на Фонда у нас предстои да бъдат дискутирани основните краткосрочни и средносрочни макроикономически прогнози и допускания, политиките за осигуряване на икономически растеж, двигателите на икономическо възстановяване, резултатите от провежданите структурни реформи и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във