Банкеръ Daily

Новини

РАЗРШИРЯВАМЕ ИКОНОМИЧЕСКОТО СИ СЪТРУДНИЧЕСТВО С КАТАР И ТУРКМЕНИСТАН

Министерският съвет утвърди споразумението за икономическо сътрудничество между България и Туркменистан, подписано през декември м. г. в Ашхабад. Това съобщиха от Правителствената информационна служба. Споразумението предвижда засилване на икономическите връзки в промишлеността, енергетиката, селското стопанство, инвестиционната дейност, технологиите и иновациите, научноизследователската дейност, транспорта и логистиката, туризма, образованието и здравеопазването. Двете страни ще обменят информация, ще насърчават контактите между деловите страни, участието им в международни панаири и изложби и т. н.
С друго решение правителството одобри проект на споразумение за икономическо и техническо сътрудничество с Катар. Документът полага стабилна и дългосрочна основа за развитието на двустранните отношения и ще допринесе за разширяването на търговско-икономическото партньорство. Очаква се той да бъде подписан при предстоящото официално посещение в София на емира на Държавата Катар.
Катар е една от най-бързо развиващите се икономики в света и е призната за най-перспективния пазар в Персийския залив. Държавата е международен финансов, търговски, транспортен и енергиен център с богат стоков пазар, капитали и търговия с енергоносители. Реализира високи приходи от продажба на петрол и е най-големият световен износител на втечнен природен газ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във