Банкеръ Daily

Новини

РАЗРАБОТВАМЕ С БРИТАНСКИ ВОЕННИ УЧЕБНИ ПРОГРАМИ

В Професионалния сержантски колеж на НВУ Васил Левски започна провеждането на курс на инструкторите от колежа от техни колеги от Британския тренировъчен тим за Централна и Източна Европа, (BMATT - СЕЕ) в гр. Вишков, Чехия, съобщиха от университета.
Обучението се извършва от 2 до 13 юни, като темата е “Системен подход в обучението”. Съдържанието на курса бе уточнено през март по време на тридневно работно посещение в НВУ на двама британски инструктори от ВМАТТ. Тогава бяха конкретизирани основните теми и бе обсъдена необходимата организация за провеждане на курса.
За постигане на по-голяма ефективност 30 инструктори от колежа са разделени на три групи. Курсът се ръководи от инструктор от ВМАТТ със звание офицерски кандидат. С провеждането на курса се цели българските инструктори да се научат да разработват учебни програми за различни видове курсове, ръководители, на които ще бъдат те самите.
През първата седмица българските инструктори ще се запознаят с британския модел за разработване на учебни програми. През втората седмица инструкторите самостоятелно ще подготвят учебното съдържание за определен вид курс. В края на обучението всяка от групите ще изготви учебна програма - съответно за подготовка на заместник-командири на взвод, курс за командири на взвод и курс за главни сержанти на роти.
Целият курс се провежда в клас и в него не са включени практически и полеви занятия. На 6 юни, за да наблюдава провеждането на курса, в НВУ ще бъде ръководителят на Британския тренировъчен тим (BMATT ) полковник Робърт Ръсел. На 13 юни за завършването на курса ще пристигне и аташето по отбраната към посолството на Кралство Великобритания у нас полковник Джон Мълрой

Facebook logo
Бъдете с нас и във