Банкеръ Daily

Новини

Разработва се Интегриран план за развитие на Шумен

Фирмата Урбанизирана синергия ДЗЗД - София ще разработва Интегриран план за възстановяване и развитие на град Шумен, съобщиха от общината. Това определи със свое решение комисията за избор на изпълнител.


Класираната на първо място фирма Урбанизирана синергия е събрала общо 77.59 точки. На второ място със 75.27 точки е класирана Обединение Стратегма ndash; София, а на трето място - Визия за Шумен ДЗЗД със 74 точки.


Решението е изпратено на всичките осем фирми, участвали в конкурса. То подлежи на обжалване в десетдневен срок от датата на получаването му.


Шумен (Коларовград в периода 1950-1965 г.) е град в Североизточна България, административен и стопански център на едноименните община Шумен и област Шумен. След последното национално преброяване през 2011-а, населението на града е 80 855 души, което го прави десетият по големина град в страната.


В Шумен е добре развита леката промишленост, представена основно от преработващата, текстилната, шивашката и хранително-вкусовата. Измежду по-големите предприятия в града са КТА Мадара, Шуменско пиво, Алкомет, Фикосота синтез.


Градът е разположен на важен транспортен кръстопът. През него преминават северната ж.п. линия София-Варна и връзката в посока Шумен-Комунари-Южна България. Общата дължина на ж.п. линиите, преминаващи през територията на общината e 30.16 км, като всички са електрифицирани. Удвоените ж.п. линии са 12.31 километра.


На територията на общината преминават международните пътища № I-2 Русе-Шумен-Варна, № I-4 София-Търговище-Белокопитово и № I-7 Силистра-Шумен-Ямбол, както и част от автомагистрала Хемус (София-Варна).

Facebook logo
Бъдете с нас и във