Банкеръ Daily

Новини

Разпоредена е пълна евакуация на населението на град Дебелец

Разпоредена е пълна евакуация на населението на град Дебелец.
Преобърната цистерна със стирол обгази града, а голяма част от жителите са евакуирани поради опасност от обгазяване със стирол, след като автоцистерна се преобърна и предизвика разлив от опасната течност край града през нощта. Това е съобщил за БТА комисар Йордан Йорданов - началник на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. По неговите думи сред евакуираните са и 50 възпитаници на Дома за деца в града. Няма данни за пострадали.
Цистерна с химикали се е обърнала в Дебелец, до момента бяха евакуирани 350 души, осигурени са осем автобуса за евакуация на населението.
Цистерната с химикали, която се обърна в района на Дебелец, е с турска регистрация, съобщиха от МВР. Шофьорът Ю. В. (45 г.), пътувал за Румъния. Мъжът е подложен на тест за употреба на алкохол, но апаратът е отчел отрицателни резултати. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. В момента се събира оперативен щаб с участието на всички ангажирани институции, начело с областния управител, за да се организира извличането на катастрофиралия автомобил на безопасно място. Заради това че е взривоопасна, се налага цистерната да бъде обливана с вода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във