Банкеръ Daily

Новини

Разясняват реализирането на услугата Асистент за независим живот

Заместник-кметът на Столичната община Албена Атанасова ще представи реализирането на социалната услуга Асистент за независим живот.
Поради изразходването на финансовите средства, определени от бюджета на общината за 2009 г., и с цел продължаване на подкрепата за хората в неравностойно социално положение, Столичната община допълнително финансира за настоящата година дейността на своята социална услуга със средства в размер на 890 000 лева.
Столичната община е отговорна институция с ясно очертани приоритети и подкрепата на най-уязвимата част на нашето гражданско общество е един от тях. Въпреки тежката финансова година, ще продължим действието на наредбата, като само за периода от октомври до декември часовете на потребителите на услугата ще бъдат редуцирани до 80 часа месечно.
Това означава, че гражданите ще продължат да ползват социалната услуга Асистент за независим живот, като приемът на заявленията за 2010 г. ще започне от 1 декември по реда и условията на наредбата, посочва Албена Атанасова, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

Facebook logo
Бъдете с нас и във