Банкеръ Daily

Новини

Разяснават пред ученици в София последствията от вандалските замервания на влакове с камъни

Около 100 ученици от 5-ти, 6-ти и 8-ми клас на три столични училища от районите „Слатина”, „Красна Поляна” и „Илинден” пътуваха с една от новите електрически мотриси „Дезиро”, станала обект на подобни вандалски прояви. По време на пътуването между София и Банкя, служители на „Транспортна полиция” и БДЖ разказаха на децата за опасните последствия от нападенията с камъни по пътнически композиции и поставянето на предмети върху железния път. Учениците изразиха своята категорична позиция, като порицаха остро своите връстници, извършващи подобни деяния.
БДЖ с включи в инициативата на Столичната община и отдел „Транспортна полиция” за превенцията на вандалските замервания на влакове с камъни и поставянето на предмети върху релсите.
В проявата взеха участие заместник-кметът на район „Слатина”, представители на Транспортна полиция, председателите на две ромски неправителствени организации, както и представители на ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД.
Благодарение на организираните инициативи за превенция на вандалските замервания на влакове с камъни и поставянето на предмети върху железния път, през последните години се наблюдава чувствителен спад на посегателствата върху пътнически композиции.
Статистиката на националния железопътен превозвач показва, че през 2010 г. са регистрирани 67 случая, при които влакове са замервани с камъни. В сравнение с предишни години, броят на посегателствата е надвишавал 100. От началото на тази година до настоящия момент 35 пътнически влака са замервани с камъни

Facebook logo
Бъдете с нас и във