Банкеръ Daily

Новини

Раздават храни за бедни, платени от ЕС

Българският червен кръст започва раздаването на храни на социално слабите семейства. Акцията се провежда с помощта на фонд bdquo;Земеделие и е по програма bdquo;Благотворителност на Европейския съюз. Осигурените продукти са на обща стойност 21 млн. евро, като те ще бъдат разпределени за над 308 хил. души. Те ще получат храни от първа необходимост като брашно, ориз, спагети, царевично нишесте, обикновени вафли и бисквити, къси макарони.


Между 24 октомври и 23 ноември ще бъдат раздадени захар, зрял фасул, олио, конфитюр, леща, картофено пюре, пчелен мед и кафе.


Първият транш започва днес от Бургас, като ще продължи до 2 октомври. Вторият е от 24 октомври до 23 ноември. В столицата акцията ще се проведе този четвъртък. В цялата страна ще бъдат открити 337 раздавателни пункта на БЧК. За всяка област има предварително изготвен график, по който ще се раздават храните.


Право да ги получат имат хората с помощи за отопление през последната зима, майки и осиновителки с деца до една година, семейства с деца с увреждания, семейства, получили през 2011 г. помощ за учебни разходи за първокласници, лични асистенти на хора с увреждания, както и хората, ползвали еднократна помощ за здравни, образователни, комунално-битови и други потребности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във