Банкеръ Daily

Новини

Разбиха група, незаконно теглила пари от банкомати във Филипините, Доминикана, Тайланд

Разкрита е престъпна група, която чрез скимиращи устройва незаконно теглила пари от банкомати във Филипините, Доминикана, Тайланд и други страни. Това съобщи пресцентърът на МВР. При полицейската операция са задържани шестима души. Работата по случая започнала след сигнал. Според информацията група, ръководена от 43-годишния пловдивчанин Д.Х., подсигурявала устройства за снемане на информация от банкомати за незаконно теглене на пари. Групата е наблюдавана в продължение на месец. В хода на разследването са събрани данни, че действала на територията на Западна Европа и в страни като Филипините, Доминиканската република, Тайланд и други. Подготвените устройства и технически средства за снемане на информацията от банкомати били пригодени за използване в съответната страната. Те се съхранявали в жилището на Д.Х. в столичния квартал bdquo;Надеждаrdquo;. По данни до момента, пловдивчанинът изградил стройна схема с ясно разпределени задължения в групата ndash; едни набирали информация от АТМ устройствата, други изработвали белите пластики, трети били в ролята на bdquo;мулетаldquo; ndash; пътували в чужбина и теглели парите.


Планираната полицейска операция е реализирана от служители на Главна дирекция bdquo;Национална полицияrdquo; и Главна дирекция bdquo;Борба с организираната престъпностrdquo;.


В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адрес в ж.к. bdquo;Надеждаrdquo; са задържани петима мъже и една жена - Д.Х. на 43 години, Б.М. на 39 години, 32-годишният Д.К., Д.К. на 29 години, К.К. на 22 години и 37-годишната С.Г.


При извършените обиски и претърсвания са намерени и иззети четири скимиращи устройства, две технически устройства тип bdquo;устаrdquo; за сваляне на информация от банкомати, 15 кабела с преходници, шест мобилни апарата, 10 SIM карти, 10 държача за SIM карти, 10 банкови карти, пакетче с бяло прахообразно вещество, множество инструменти за интервенция на АТМ устройства. Назначени са експертизи.


Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във