Банкеръ Daily

Новини

Рашидов участва в заседание на Съвета на ЕС „Образование, младеж, култура и спорт”

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава за Брюксел, за да участва днес в редовното заседание на Съвета на Европейския съюз bdquo;Образование, младеж, култура и спортrdquo;.


От 15 часа започва заседанието на министрите на културата и аудиовизията на ЕС. Предвижда се Рашидов да направи изказване по темата как интернет да стане по-добро и по-безопасно място за децата в резултат на успешното взаимодействие между правителството и бизнеса. Министърът ще се изкаже на заседанието на Съвета и по темата за управление на културата. Той ще акцентира на бурното развитие на един цял отрасъл ndash; културните и творчески индустрии, които дават и своя немалък принос в утвърждаване на иновации и нови професии за много хора, особено сред по-младите, като допринасят съществено и за икономическия растеж на България.


Очаква се Рашидов да се срещне в Брюксел и с министъра на културата и комуникациите на Франция Орели Филипети, която също ще участва в заседанието на министрите на културата и аудиовизията от ЕС

Facebook logo
Бъдете с нас и във