Банкеръ Daily

Новини

Ранен старт на Черния петък

Търговката лудост в САЩ, известна като Черния петък, тази година стартира от късните часове на четвъртък.


Някои от големите търговци на дребно като Wal-Mart, GAP, Target Corp, Toys R Us започнаха да посрещат клиенти още в нощта на Деня на благодарността.


Въпреки че допълнителната смяна на служители във веригите не бе въведена, клиентите приветстваха възможността да пазаруват преди полунощ. Традиционалистите заклеймиха отварянето, с аргумента, че хората трябва да бъдат със семействата си в деня на пуйката, а не да пазаруват.


Черният петък поставя неофициалното начало на празничното коледно пазаруване. Според търговците тази година приходите от продажби ще бъда по-малки от миналата. Затова и залогът за тази година е голям, а борбата за клиенти е по-ожесточена. Търговците в САЩ печелят повече от една трета от годишния си оборот именно в сезона на празничното пазаруване.


Продавачите остават притеснени заради високата безработица, възможното увеличение на данъците и намаляването на държавните разходи през 2013. Трайните последици от бурята Санди, която бушува по гъсто населеното източното крайбрежие на Америка, също е възможно да окаже влияние върху празничните разходи на населението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във