Банкеръ Weekly

Новини

Райков призова политически обвързаните областни управители да си вземат отпуск

Премиерът Марин Райков призова областните управители, които имат политически или координаторски функции към определена партия, да излязат в отпуск или да се откажат от тези ангажименти. Не държа вие да забравите кой ви е назначил, но имайте предвид с кого работите в момента за успешното провеждане на тези избори, заяви министър-председателят, който се срещна с губернаторите в Министерския съвет, за да обсъди с тях подготовка на парламентарните избори на 12 май.


Имам желание да отправим ясно послание към българската общественост, че вие ще бъдете безпристрастни, посочи още Райков.


За първи път провеждаме такова съвещание у нас в последните години, отбеляза Райков. По думите му значението на този диалог е съществен поради много причини. Първата е всички произтичащи от закона ангажименти, които всички заедно трябва да изпълним. Втората е специфичната ситуация, свързана със социалния климат, в който се провеждат изборите за Народното събрание, добави премиерът.


Райков подчерта, че за първи път се организира Изборен борд към Министерския съвет. Той предстои да заработи утре и заедно с неправителствените организации ще трябва да набележи конкретните задачи и теми за подготовката и провеждането на предстоящите избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във