Банкеръ Weekly

Новини

Райков поиска ротация на полицаите по време на вота

Полицията да направи всичко по силите си, за да прекрати изборната търговия. За това призова премиерът в служебния кабинет Марин Райков при посещението си в Хисаря където се срещна с ръководството на МВР. С шефовете на вътрешното ведомство той обсъди осигуряването на реда за провеждането на изборите на 12 май.


Вие познавате хората на терена, дайте да спрем това безобразие, обърна се премиерът към полицаите във връзка с купуването на гласове. Според нето трябвало да се заложи на ротация на служителите от МВР по време на гласуването и да се създаде диалог между РДВР-тата и РИК-овете по места.


bdquo;Униформените не трябва да допускат безредици и да се влияят от упреци. Възприемайте несправедливите упреци като калфа ботушите препоръча той. Според него именно полицейските началници трябвало да бъдат безкомпромисни към корупцията, за да върнат доверето в гражданите.


bdquo;Важно е да се отправи един ясен сигнал, че МВР ще следи за едно прозрачно и демократично провеждане на изборитеldquo;, заяви още Марин Райков.


Той изрази оптимизъм в зрелостта на гласоподавателите по време на предсрочния вот. bdquo;Аз вярвам и се надявам, че българските избиратели ще изберат Народно събрание, което ще бъде в състояние в един много разумен период да формира работещо правителство. Това е моята цел, посочи още министър-председателят.


Той обеща да няма чистка в системата на МВР. В процеса на подготовката на изборите е повече от ясно, че всякаква политическа намеса отвън и мотиви да се вземат главите на този и онзи не могат да бъдат приемани по друг начин, освен като опит за намеса в работата на тази система, категоричен бе премиерът.По думите му, ако има ясни доказателства за нарушения не може да не се вземат ясни мерки, но при отсъствието им няма да подкрепи подобна намеса.


На въпрос готов ли е да продължи да работи служебния кабинет, ако след 12 май не се излъчи редовно правителство, Райков отговори, че това в никакъв случай не е позитивен сценарий и не е част от начина на анализа на ситуацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във