Банкеръ Weekly

Новини

Райков: Не се чувствам част от кампанията на ГЕРБ

Не се чувства като част от предизборната кампания на ГЕРБ. Това заяви премиерът в служебния кабинет Марин Райков, след като заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по кулура Тодор Чубанов разгледаха разкопките на антична bdquo;Сердикаldquo;, които са част от проекта за Ларгото в София.


Според него проблемът е, че много от темите и коментарите могат да се изтълкуват като междупартийни отношения. Той бе категоричен, че развитието на страната не може да спре по време на кампанията за предстоящия вот.


След като преди дни прикани областните управителите, които ще участват в изборите да излязат в отпуск до вота, сега Райков увери, че това няма да съсздаде хаос в държавата, тъй като всеки от тях ще предложи свои заместници.


bdquo;Не мога да коментирам абсурдните исканияldquo;, заяви Райков по повод петицията на група граждани за оставката на Фандъкова. bdquo;Г-жа Фандъкова е кмет, който ефективно изпълнява своите задължения и вие знаете много добреldquo;, допълни премиерът. От своя страна кметът заяви, че по традиция предизборната кампания на определени политически сили започва и преминава през различни искания за оставки. bdquo;Проблемите в София продължават да са много, но и резултатите, които постигаме са с многоldquo;, заяви още Фандъкова.


След като разгледа разкопките премиерът обясни, че днес заедно със столичния кмет са обсъдили и теми, свързани с енергетиката и с проблемите на софиянци. bdquo;Засегнахме и редица въпроси, които имат чисто социално измерение. Това е съвсем нормално на фона на това, което е основна тема в последните седмици в в Българияrdquo;, заяви Райков.


Стана ясно още, че правителството ще продължи да подкрепя реализацията на проект за Ларготои той ще бъде завършен в срок. bdquo;Смятам, че това е един проект по Оперативна програма bdquo;Регионално развитиеrdquo;, на който ние в бъдеще ще продължим не само да държим, но и да следим много внимателно как се развива. Дай Боже, до края на годината да имаме вече един видим резултатrdquo;, посочи Райков. Според него именно този проект ще придаде на столица европейски характер, особено като се има предвид съчетанието с модерното метро.


Фандъкова също увери, че изграждането на Ларгото се развива в срокове. По нейни изчисления до края на годината може да приключи и вторият етап от разкопките. bdquo;Това е важно не само за нашето самочувствие, но и за икономиката, туризма и раборните места в градаrdquo;, заяви още Фандъкова. Тя отново изтъкна, че само за последните за последните четири години благодарение на европейските фондове общината е успяла да привлече над 2 млрд. лева за за транспорт, екология и образование.

Facebook logo
Бъдете с нас и във