Банкеръ Daily

Новини

Райфайзенбанк ще развива кредитирането за граждани

Заеми за 450 млн. лв. е отпуснала досега Райфайзенбанк (България), като до края на годината е планирано те да надхвърлят 500 млн. лева. По този показател банката заема 8-процентен пазарен дял от всички отпуснати кредити в банковата система.
Райфайзенбанк ще развива по-активно потребителското кредитиране, защото досега беше ориентирана към корпоративните клиенти. Само през миналия месец са отпуснати заеми за граждани над 2 млн. лв., което е много повече от очакваното за периода. Подобен е ръстът и на ипотечните кредити. Стремежът е след три-четири години в банката да се постигне съотношение на кредитния портфейл, който да отговаря на този в банковата система, където 20% са заемите за граждани и 80% за корпоративни клиенти. За целта банката ще има нови клонове и най-новият ще се открие утре (10 юни) във Велинград.
От началото на годината клиентите на Райфайзенбанк физически лица са нараснали с 20% и вече са над 60 хиляди. Проучване на банката показва, че над 3/4 от кредитополучателите я предпочитат заради удобствата и качеството на услугите, които предлага. На първо място те поставят имиджа на институцията, на второ качеството на обслужване, а на трето - ценовите условия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във