Банкеръ Daily

Новини

РАЙФАЙЗЕНБАНК ДАРИ 10 000 ЛВ. НА АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА

Райфайзенбанк направи дарение в размер на 10 000 лева на Клиниката по детски болести към Александровска болница в София, за ремонт и подобряване на условията, свързани с изискванията за съвременна диагностика и лечение на болните деца в Сектора за интензивни грижи.
Клиниката по Детски болести е най-старата детска клиника в страната. Сградата , в която се намира тя е на повече от 100 години. Секторът за интензивни грижи към нея разполага с 6 легла. В него се лекуват деца на възраст от 1 месец до 18 години с остри и хронични заболявания на дихателната система - бронхиална астма, пневмония, муковисцидоза, остри и хронични инфекции на дихателните пътища и други, които се нуждаят от интензивни грижи. На пациентите в сектора се извършват активно наблюдение и мониториране на жизнено важните функции - дихателна и пулсова честота, артериално налягане, кислородна сатурация, кислородолечение, инфузионно прилагане на медикаменти и други диагностични и терапевтични процедури.
Дарението на Райфайзенбанк за подобряване на условията в Клиниката по Детски болести на Александровска болница, София е в унисон с политиката на Райфайзенбанк да реинвестира в местната обществена и социална среда, на пазара, на който оперира - чрез подкрепа на значими социални, обществени и културни инициативи, коментира Председателят на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД Момчил Андреев. През 2008г. например, банката в сътрудничество с Община Русе, беше двигател на създаването на Защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали Домовете за деца, където младите хора получават възможност за квалификация и живот извън дома, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във