Банкеръ Daily

Новини

Райфайзенбанк (България) издава сертификати на коректни клиенти

Специален сертификат, който се води под номер в регистрите на Райфайзенбанк (България), ще получават клиентите на банката, когато са коректни заемополучатели при кредит Инициатива за кредитиране на малки и средни фирми.
Първите два сертификата бяха връчени на 20 май.
Хасковската фирма ВА и СС Комерс ООД, която се занимава с производство и търговия на месни продукти, е клиент на Райфайзенбанк от март 2002 г. Йохан Йонах, председател на управителния съвет на Райфайзенбанк, връчи сертификата лично на управителя й Васил Митев. Фирмата е ползвала кредит от 30 хил. евро за оборотни средства, който е погасила предсрочно.
Старозагорската фирма Иником ООД, за производство на млечни произведения със собствена търговска марка Кукери, е клиент на Райфайзенбанк от март 2002 година. През март миналата година е взела 40 хил. евро заем, който е върнала преди срока. Момчил Андреев, изпълнителен директор на банката, връчи втория сертификат на управителя й Стефан Михайлов.
Депозитите, които малките фирми държат в Райфайзенбанк, са по-големи като сума от кредитите, които се отпускат, пресмятат в банката. Експанзията в кредитирането се дължи най-вече на допълнителното финансиране от постоянните клиенти, които държат депозитите си в банката, и от новите големи и средни предприятия. Заеми се отпускат по Програмата за микрокредитиране с подкрепата на ЕБВР и ЕС.
Петя Стоянова

Facebook logo
Бъдете с нас и във