Банкеръ Daily

Новини

Радан Кънев: Протестирайте, докато падне правителството

Протестирайте, докато падне правителството на Пламен Орешарски и докато бъдат насрочени нови избори. Това призова лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на пресконференция в централата на партията. Той прогнозира, че кабинетът ще подаде оставка до дни. Според зам.-председателят на тъмно сините протестът вече е насочен към бъдещето на нашата държава.


Това е протест на средната класа нещо, което се случва за първи път, коментира Кънев. По думите му вече е видно, че новият парламент не може да раздели държавата от мафията.


В неделя, когато ще се проведе националното събрание на ДСБ и когато ще бъде избрано и новото ръководство на партията, от името на старото Кънев ще поиска мандат за създаването на силен опозиционен блок. По думите му с този мандат новото ръководство ще може да води една политика на 21 век - без егоизъм, без претенции да са център на вселената, а с желание и надежда всички тези протестиращи хора да имат мощно политическо представителство в следващия парламент, който е близо.


ДСБ призоваха многохилядния протест в София да не се превръща в параван, зад който да се скрият Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото те са в основата на проблема. Според Кънев съвсем скоро ще има предсрочни избори и то много преди евроизборите догодина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във