Банкеръ Daily

Новини

Радан Кънев: ГЕРБ имат в банките пари за 20 кампании

Предложенията за Реформаторския блок за намаляване на субсидиите за партиите са далеч по-радикални от 10-процентното намаление, каза в Пловдив лидерът на ДСБ Радан Кънев.


Според него големите партии - ГЕРБ, БСП, ДПС, са депозитни мултимилионери, а ГЕРБ държат в банките пари, с които могат да направят 20 предизборни кампании занапред.


Предложението на Реформаторския блок е за таван на субсидиите на партиите съобразно техните членове, а не за намаляване на парите на глас.


Реакцията на Европейската комисия, необикновено рязка и категорична, далеч от обичайния дипломатически език, показва колко прави сме били от пет години да твърдим, че Южен поток е в интерес на Русия и против интересите на Украйна, каза още Кънев. Днес това наше твърдение получи подкрепа и от Европейската комисия, добави той.


Не съм отговорил на Бойко Борисов, нито във Фейсбук, нито лично по телефона, каза още Радан Кънев по повод писмото, което Борисов му изпрати във Фейсбук.


В това писмо се подкрепят шестте стъпки, които предлага Реформаторския блок за излизане от кризата. След като пуснал писмото във Фейсбук, Борисов лично се обадил на Кънев, за да го предупреди и да му каже, че е съгласен с всичко. Радан Кънев обаче недоумява с какво е съгласен лидерът на ГЕРБ, след като основно искане на Реформаторския блок е реформата в съдебната система, а за това не става и дума.

Facebook logo
Бъдете с нас и във