Банкеръ Weekly

Новини

Радан Кънев: Бойкотът на ядрения референдум е сопа в ръцете на БСП

bdquo;Бойкот на ядрения референдум означава избирателят да попадне в капана на политическите измамници, които не са по-различни от телефоннитеldquo;. Това заяви заяви нзам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на пресконференция в централата на партията. Според него бойкотирането на допитването може да послужи като аргумент следващите правителства да строят АЕЦ Белене и в същото време да бъде използвано като сопа в ръцете на БСП.


Лъжата за бойкота пуска корени сред хора, които са противници на строежа на нова ядрена централа. Тя е насочена към десни избиратели, към хора с модерно мислене и отговорно отношение към околната средаldquo;, обясни Кънев. Затова тъмносините се обръщат към всички тези хора, които които ще гласуват срещу ядрената енергетика, първо да помислят добре. От ДСБ смятат, че целта на левицата не е валиден референдум, а формално да, което ще бъде инструмент в ръцете на енергийната мафия.


От партията опровергаха отново твърденията на БСП и червения депутат Румен Овчаров по отношение на проекта Белене, че той е печеливш за България. bdquo;От икономическа гледна точка това твърдение за печалба през следващите 50 години от Белене не състоятелно. Овчаров твърди, че тя ще е около 200 млрд. евро при вложени в проекта 5-6 млрд. евро. bdquo;Ако това можеше да стане наистина, Овчаров трябва да получи Нобелова награда по икономикаldquo;, коментира Димитър Бъчваров от ръководството на ДСБ.


Според тъмносините независимо какво ще кажат избирателите на 27 януари, Белене чисто стопански не може да се осъществи, защото няма пари за подобен проект.

Facebook logo
Бъдете с нас и във