Банкеръ Daily

Новини

ПЪТУВАМЕ В МЕТРОТО С БИЛЕТ ОТ ПАРКИНГ

Билетът за платена такса в бъдещия паркинг под бул. Цариградско шосе ще се използва и за пътуване с метрото до центъра и обратно. Това обеща кметът на София Бойко Борисов след като направи първата копка на подземното съоръжение до Интер Експо Центъра. Той обясни, че европейската инвестиционна банка е дала безгаранционен кредит за София и парите за строежа вече са преведени. Осигурено е и финансирането за всички метростанции, които се изграждат в момента. На 15 септември софиянци ще могат да ходят от Люлин до Младост с метрото, каза още Борисов.
Паркингът под Цариградско шосе ще разполага с места за 1500 автомобила, като колите, които влизат от бул. Цариградско шосе ще паркират преференциално, за да се намали броя на влизащите в центъра коли. Срокът за изграждането му е 24 месеца.
Освен това Борисов даде началото и на строителните работи по метростанция 19, която ще се намира точно до подземния паркинг. Спирката е част от отсечката на метрото от ж.к. Младост 1 до летищетот. Тя трябва да бъде завършена в началото на 2012 година. Стоността на проекта е 94 млн.евро, а изпълнители са фирмите Трейс и Стройинжект. Финансирането е смесено, като 50% от средствата за участъка са осигурени със заем на Столична община от Европейската инвестиционна банка, а останалата част от сумата ще дойде от местния бюджет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във