Банкеръ Daily

Новини

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а мокри в областите Монтана, Русе, Враца, Разград, Ямбол, на проходите Петрохан и Шипка, съобщиха от пресцентъра на СБА.
Частични заледявания се очакват по високопланинските райони, като те се обработват и опесъчават от пътните служби и са подготвени за есенно-зимни условия.
Поради паднала мъгла е намалена видимостта: до 50м. в района на Велико Търново, до 100м. по високите места на обл.Разград, на АМХемус, в района на Антоново, Омуртаг, Нова Загора, Харманли, Свиленград, Раднево - Гълъбово.
Затворени са прпоходите Твърдица - Елена , движението се осъществява през прохода Вратник, както и Етрополе - Златица. Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10т. през прохода Шипка в срок до 30.03.2010 год. Забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и пътя Батак-Доспат. Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Мечи дол , Козница, Кресненското и Искърско дефиле. Движението при 63-ти км на АМ Тракия в посока София се извършва само в крайна лява лента, поради пропадане на пътното платно. Участъкат е обазначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.
На 06.11.2009г. от 10-13ч. ще бъде затворин пътен участък : Гулянци - Никопол за ремонт на мост. Организиран е обходен маршрут. От 01 ноември 2009 год. до 01 март 2010 год. всички МПС трябва да се движат с включени къси светлини и през светлата част на деня.
Стартира акция Светлина. За периода от 02 до 06 ноември във всички пунктове на СБА ще се извършва безплатен преглед и регулировка на фаровете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във