Банкеръ Daily

Новини

Пътнически превози - Сливен застрахова имуществото и служителите си

Пътнически превози ЕАД - Сливен чрез открит конкурс по Наредбата за възлагане на малка обществена поръчка набира оферти за сключване на застраховки на имуществото и служителите си.
Става въпрос за задължителните застраховки Гражданска отговорност на автомобилистите, Трудова злополука и Злополука на пътниците в средствата за обществен транспорт, както и за застраховките Автокаско, Имущество, групова рискова застраховка Живот и Обща гражданска отговорност.
Документация за участие може да се получи до 18 ноември.
Фирмата е основана през 1953 г. с дейност превоз на пътници в момента със 100% общинско участие. Тя поддържа и пътническа въжена линия, позволяваща посещение на местността Карандила в Стара планина.
Общинската транспортна схема осигурява добра връзка, както между центъра и периферията на Сливен, така и на жилищните квартали с промишлената и крайградска вилна зона. Потребностите на населението за придвижване са задоволени. Общественият превоз на пътници в общинския център се извършва с автобусни и тролейбусни линии.
Основен превозвач на пътници по маршрути от Общинската, областната и републиканска транспортни схеми е Пътнически превози ЕАД - Сливен.
Останалите превозвачи са: СД Глобус ЕС, Дорис ООД, ЕТ Леонид Леонидов, ЕТ Радост и Коки, Икарбус ООД, СД Юмер АФ, сие, Трансбус ООД, СД Маги и сие, Бус-такси ЕООД, ЕТ Успех, ЕТ Икар – Х-Христо Христов, които изпълняват маршрутни разписания от Републиканската, областната и общинска транспортни схеми.
Някои от превозвачите притежават лиценз и за извършване на международни автомобилни превози.

Facebook logo
Бъдете с нас и във