Банкеръ Weekly

Новини

Пътища, саниране и оперативните програми са приоритет на Захариева

Работата в министерството няма да се забави и с ден, увери новият министър на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер в служебното правителство Екатерина Захариева, която прие поста от предшественика си Лиляна Павлова.


bdquo;Познавам работата на министерството, екипа и ми остава само да се запозная по-подробно със случилото се през тази една годинаldquo;, обясни още Захариева.


Като основни приоритети тя посочи ежедневното наблюдението върху големите инфраструктурни проекти по оперативна програма Транспорт, запазване на темповете по усвояване на оперативна програма Регионално развитие и продължаване на договарянето за новата оперативна програма, работата на ГРАО, свързана с отпечатването и предаването на избирателните списъци.


Тя коментира и забавилото се строителство на последната отсечка на магистрала bdquo;Тракияldquo;. bdquo;Силно се надявам, че за 23 години най-после ще имаме една завършена цяла магистрала в срокldquo;, посочи още Захариева. Този проект също попадал във фокуса на нейната работа.


Захариева декларира, че няма да сменя шефовете на дирекции, както и на второстепенните разпоредители. Тя ще разчита главният секретар на министерството да остане на поста си. По думите й на този пъст е редно да е професионалния ръководител администрацията. bdquo;По мое мнение те би трябвало да са безпартийни, да са тези, които осъществяват прехода между две правителства, независимо как те са назначениldquo;, каза още Захариева. Новият регионален министър обяви, че ще има нов началник на кабинета.


Един от основите приоритети на служебното правителство е създаването на програма за енергийна ефективност, което ще представлява част от мерките за подкрепа за малките и средните предприятия.


По думите на Захариева кабинетът имал за цел да създаде модел за обединяване на всички органи за създаване на единна програма за енергийна ефективност за жилищните и обществените сгради, малките и средните предприятия. Този модел ще се ползва от следващия кабинет, добави още тя.


Досегашният министър Лиляна Павлова пък припомни, че преди една година със Захариева са работили заедно в министерството. bdquo;Късметлия съм, че приемникът ми е професионалист и познава работата и екипа на ведомствотоldquo;, каза още Павлова.


Тя символично предаде отчета за свършено през четирите години. В него има много труд, положен и от Захариева, изтъкна Павлова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във