Банкеръ Daily

Новини

Пуснаха предсрочно кръстовището на две нива при Телевизионната кула

Три месеца по-рано от предвиденото беше пуснато кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София. На официалното откриване на реконструираната инфраструктура на две нива по булевардите Пейо Яворов и bdquo;Драган Цанковldquo; присъстваха премиерът Бойко Борисов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.


При препроектиране на кръстовището са спестени 3 млн. лева, с които е направено разширението на бул. bdquo;Драган Цанковrdquo;. Иначе изграждането на кръстовището и ремонта на двата булеварда са финансирани със средства на Столичната община.


Проектът включваше подмяната на 7 хил. квадратни метра тротоарни настилки, ново улично осветление, монтирани са светлоотразителни сфери в асфалта, като целта е да се осигури по-безопасното движение на автомобили в района. Премахнати са светофарите, като се очаква това да ускори трафика с осем минути в пиковите часове.


До края на годината се очаква да бъде пуснато и кръстовището на бул. Иван Гешов и улица Георги Софийски. На финалната права е и рехабилитацията на булевард Бъкстон. Следващата година ще бъдат изградени кръстовищата на булевард Иван Гешов и България и при Семинарията и bdquo;Симеоновско шосеrdquo;. Предстои обновяването на bdquo;Цариградско шосеrdquo; и булевард bdquo;Дондуков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във