Банкеръ Daily

Новини

Първо сержантско звнание ще получат 46 кадети от Професионалния сержантски колеж

Церемония по присвояване на първо сержантско звание на випускниците от четвъртия випуск на Професионалния сержантски колеж ще се проведе в Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново
Церемония по присвояване на първо сержантско звание на випускниците от четвъртия випуск на Професионалния сержантски колеж ще се проведе в Националния военен университет „Васил Левски”. На нея ще присъства първият заместник-началник на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов.
По време на церемонията дипломи ще получат общо 46 кадети, от които 6 жени. На всички ще бъде присвоено първо сержантско звание “младши сержант”. Завършилите с отличен випускници са 12. Първенец на випуска е кадет Димитър Георгиев от формирование 22180 в гр. Казанлък. Той е от специалност „Командване на войскова единица до взвод” и е постигнал успех Отличен 5.88. Първенец на секция “Сухопътни войски” е кадет Кристина Димитрова от формирование 52590 в Ямбол, а на секция “Военновъздушни сили” - кадет Иван Яланджийски от формирование 32040 в Крумово.

След випускния акт кадетите ще продължат службата си на сержантски длъжности в поделенията, от които са били изпратени за обучение в колежа.

Обучението на кадетите от сержантския колеж се провежда със срок 1 година. Те получават четвърта степен на професионална квалификация в направление “Военно дело и отбрана”.

Началото на церемонията е от 9.45 ч. на 27 май 2011 г. на ритуалния плац в Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във