Банкеръ Daily

Новини

Първанов се срещя в срещи с председателя на Националното събрание на Корея Ким Хьонг-о.

В последния ден от посещението си в Република Корея президентът Георги Първанов ще има срещи с председателя на Националното събрание Ким Хьонг-о. Държавният глава ще участва в работен обяд, организиран от четирите основни корейски бизнес асоциации. Първанов потвърди, че България ще съдейства за по-бързото ратифициране на споразумението за свободна търговия между Корея и Европейския съюз, подписано преди дни.
Икономиката е акцент в разговорите на президента при визитата в азиатската държава, предаде БНР. България вече предложи на Корея съвместен проект за изграждане на кораби за пренос на компресиран газ през Черно море. Има възможности за сътрудничество в сферата на възобновяемите енергийни източници, където Корея е лидер. Водеща корейска фирма вече е проявила интерес да участва в проекта за електронна транспортна система на Варна. Инвестиционният климат и бизнес възможностите в България ще бъдат обсъдени на бизнес форум в Сеул.
Република Корея е един от най-перспективните ни партньори в Азия. Над 8 млн. евро са южнокорейските инвестиции у нас за последните 11 години. За първите шест месеца на тази година стокообменът между България и Корея възлиза на близо 50 млн. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във