Банкеръ Daily

Новини

Първанов: Позицията на НАТО по Либия е трябвало да бъде изработена преди удара, а не да се изготвя сега

Позицията на НАТО по Либия е трябвало да бъде изработена преди удара, а не да се изготвя сега, след като военните действия са факт. Това заяви пред журналисти президентът Георги Първанов, който е на сопещение в Хърватия. Не бива да допускаме форматът коалиция на желаещите да се превръща в традиция. Това беше едно изключение за иракската война, а когато стане тенденция, си струва да се замислим за смисъла и състоянието на съюза, посочи още държавният глава.
Първанов заяви също, че в продължение на години диктаторите бяха делени на добри и лоши. Ние българите не сме видяли истинската същност на полк. Кадафи днес или преди три седмици, ние я знаем от години наред и апелираме, сигнализираме на международната общност да вземе една много по-активна, категорична позиция към неговите действия и политика, добави той.
Георги Първанов изрази надежда да бъде даден шанс на демокрацията и на реформите - не само в Либия, но и във всички страни от Северна Африка и Близкия изток, в които започна и върви процес на промени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във