Банкеръ Daily

Новини

ПЪРВАНОВ ПОКАНИ ФРЕНСКИ ФИРМИ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ

България има амбицията да бъде активен член на ЕС както по отношение на създаване на новата енергийна стратегия на организацията, така и по отношение на разширяването й, това е заявил президентът Георги Първанов по време на срещите си в Париж с председателя на Националното събрание Бернар Акойе и на Сената Кристиян Понсен.
Българският президент е подчертал, че традиционно добрите отношения между Франция и България имат нужда от по-активно развитие в икономическата област. Франция е на 12 място по инвестиции в страната ни, а един от начините за активизиране на тези отношения е например участието на Франция в изграждането на АЕЦ „Белене”.
Първанов отново е заявил българската позиция по отношение на разширяването на ЕС и необходимостта да се запази европейската перспектива на Западните Балкани, което зависи от собствените постижения на държавите там и изпълнението на критериите за членство.
Покана към председателя на Националното събрание за посещение в българското Народно събрание е предала Анастасия Мозер. Бернар Акойе е приел, заявявайки, че му предстоят посещения в новите страни членки на ЕС, включително и България. Информация на Дарик радио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във