Банкеръ Daily

Новини

ПЪРВАНОВ ОФИЦИАЛНО НАЗНАЧИ ГЕНЕРАЛ СИМЕОН СИМЕОНОВ ЗА НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА

Президентът Георги Първанов назначи на официална церемония на 3 юли в Гербовата зала на Дондуков №2 генерал-лейтенант Симеон Симеонов за началник на отбраната . С указ на държавния глава Симеонов бе повишен в звание генерал.
С акта на президента досегашният заместник-командващ на Сухопътните войски генерал-майор Атанас Самандов бе назначен за Командващ на Съвместното оперативно командване. Той получи и званието генерал – лейтенант. Шефът на Дирекция „Подготовка на войските и силите” бригаден генерал Димитър Димитров ще бъде първи заместник-началник на щаба по подготовката на Сухопътните войски със звание “генерал – майор”.
С указа на президента Георги Първанов командирът на Военноморската база във Варна бригаден адмирал Румен Николов бе назначен за заместник-началник на щаба по подготовката на Военноморските сили. Той бе повишен и в звание “комодор”. Бригаден генерал Бойко Рабаджийски е новият Началник на щаба по осигуряването и поддръжката, а полковник Крум Александров ще изпълнява длъжност Заместник-началник на щаба по осигуряването и поддръжката. И двамата получават по високо офицерско звание
Полковник Андрей Боцев е новият Заместник-началник на щаба по подготовката на Сухопътните войски”, а полковник Валентин Буров ще командва 5-та механизирана бригада.
С президентския указ още 9 висши офицери са назначени на командни длъжности в армията.
автор: Николай Минков

Facebook logo
Бъдете с нас и във