Банкеръ Daily

Новини

ПЪРВАНОВ ОБСЪДИ РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОГРАМАТА ГЛОБАЛНИ БИБЛИОТЕКИ У НАС С ШЕФА НА ИНИЦИАТИВАТА

Реализацията на програмата „Глобални библиотеки” в България обсъди президентът Георги Първанов с Дебора Джейкъбс - ръководител на програмата към фондация „Бил и Мелинда Гейтс”. В разговорите участваха и Сири Освалд - координатор на инициативата за България, Румъния и Украйна, и Хенри Джаклин - постоянен представител на ПРООН у нас.
Програмата „Глобални библиотеки” в България предвиждаща достъп до интернет и ползване на информационно-комуникационни технологии, инфраструктура и оборудване в 900 обществени библиотеки у нас, както и частично обхващане на още 700 библиотеки, осигуряване на нови 5400 компютърни работни станции, предоставящи безплатен достъп до интернет, обучение на близо 3000 библиотечни работника.
Президентът изказа своята благодарност към Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” за подкрепата. Той подчерта важното значение на партньорството между държавните институции, гражданското общество и местната власт в реализацията на тази мащабна инициатива.
Държавният глава изрази увереност, че програмата ще придаде ново качество на библиотечното дело у нас, ще достигне до повече българи от всички възрасти, особено до младото поколение, и ще се превърне в основен фактор за утвърждаване на българските библиотеки като средища на знанието и развитието на информационното общество у нас

Facebook logo
Бъдете с нас и във