Банкеръ Daily

Новини

ПЪРВАНОВ НА ВИЗИТА В ШВЕЦИЯ

Търсенето на възможности за активизиране на търговско-икономическите отношения е основната цел на посещението на президента Георги Първанов в Швеция. В делегацията, която придружава българския държавен глава в кралството, са министърът на външните работи Ивайло Калфин, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и министърът на отбраната Веселин Близнаков.
Разширяването на двустранните отношения и засилване на темпа на политическия диалог са другите цели на визитата на президента Първанов в скандинавската държава. Ще бъдат обсъдени новите форми на сътрудничество с Швеция след приемането на страната ни в ЕС и ще бъдат дискутирани актуални въпроси от европейския дневен ред като Конституцията на обединена Европа.
В програмата на президента са включени срещи с председателя на парламента на Кралството Пер Вестерберг и премиера Фредрик Райнфелт. Българският държавен глава ще участва в работна закуска с представители на водещи шведски фирми и заедно с крал Карл 16 Густав и престолонаследницата принцеса Виктория ще открие шведско-български бизнес форум.
По покана на президента Първанов и първата дама на България кралят и кралицата на Швеция и принцеса Виктория ще присъстват на концерт на Теодосий Спасов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов – Стунджи в Стокхолмската концертна зала. Специално за кралското семейство Елица и Стоян ще изпълнят хита си „Вода” и ще направят едночасова шоупрограма с екзотични ударни инструменти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във