Банкеръ Daily

Новини

ПЪРВА КОПКА НА ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК СИЛИСТРА

На 20 октомври министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще направи първа копка на Индустриален Парк Силистра, съобщиха от министерството. Той ще се изгражда в Западната промишлена зона на Силистра, на 2 км от града, където Бросс Холдинг е закупил 70 дка земя. Планираната инвестиция в рамките на следващите три години е за 20 млн. лева.
Инвеститорът предвижда изграждането на пристанищен комплекс с три кея за течни и насипни товари, както и на завод за производство на материали за строителна химия, в т.ч. технически аерозоли и уплътнители, вододисперсионни бои, емулсии, латекси и покрития. Дължината на площадките на индустриалния парк ще е 600 м, а общата площ - 70 хил. кв. метра. Очаква се да бъдат разкрити около 200 нови работни места, а косвено участващите при реализирането и последваща експлоатация на обектите да надхвърлят 500.
Сергей Липчев и Здравко Гючлиев държат по 50% от капитала на варненската компания, чийто предмет на дейност е свързан с търговия на едро с химични продукти.
В края на миналата година Борсс холдинг издаде петгодишна емисия облигации в размер на 6 млн. евро. Средствата ще бъдат използвани за развитие и разширяване на основна търговска дейност на дружеството, а именно изграждането на Завод за производство на технически аерозоли, силикон и други уплътнители, Завод за полимеризация, складови помещения за суровини и готова продукция и за логистична поддръжка на проектите.
По време на посещението си в Силистра министър Димитров ще направи презентация на тема Развитието на индустриалните зони в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във