Банкеръ Daily

Новини

ПРОВЕРЯВАТ ВОДНИТЕ ОБЕКТИ

34 контролни проверки за изпълнение разпоредбите на Закона за водите са извършили експертите от Басейнова дирекция Дунавски район Плевен през изминалата седмица, съобщават от пресцентър на Дирекцията.
Проверените водни обекти и хидротехнически съоръжения са на територията на областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Враца и София. Проверени са водоползватели и ползватели на водни обекти с издадени разрешителни, за спазването на условията, регламентирани в тях. Извършени са и проверки по постъпили жалби и сигнали за нерегламентирано водовземане и ползване на воден обект.
От Басейнова дирекция съобщават още, че през изминалото денонощие река Дунав е продължила да понижава нивото си в повечето райони от българския участък, като най – голямо е понижението при Оряхово и Никопол с 12 см. Повишение има само при Ново село с 32 см.
Останалите реки на територията на Дирекцията са в речните си корита, не преливат и нивата им се понижават или са в застой. През изминалото денонощие слабо се е повишило нивото на река Искър при село Ореховица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във