Банкеръ Daily

Новини

ПРОВЕРЯВАТ ЯЗОВИРИТЕ КЪРДЖАЛИ И СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ ДАЛИ СА ЗАСЕГНАТИ ОТ ТРУСА

Комисии от експерти на Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации (МИС) в Кърджали и представители на общината ще проверят потенциално опасните обекти, включително язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец”, както и населените места, в които е усетен трусът от тази сутрин, съобщиха от МИС. Екипите на Министерството на извънредните ситуации са в готовност за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при необходимост.
Земетресение с магнитуд около 3,6 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на област Кърджали в 9.35 часа тази сутрин. Земетресението е усетено по-значително в селата Мост, Мургово, Равни лист, Чифлик, Висока поляна и Широко поле в община Кърджали, в селата Комунига и Дядовско, община Черноочене, село Караманци в община Хасково и в селата Ябълковец и Боровица, община Ардино. В общините Момчилград и Крумовград в област Кърджали и общините Баните и Неделино, област Смолян земетресението е усетено леко.
Няма информация за пострадали хора. До момента на телефон 112 и в Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в Кърджали няма постъпили сигнали за нанесени материални щети.

Facebook logo
Бъдете с нас и във