Банкеръ Daily

Новини

Проверяват достъпността на обществените сгради в Бургас

Проверка на обществените сгради в Бургас за осигурена достъпна среда за хора с увреждания стартира от днес, 26 октомври по инициатива на Община Бургас. За целта са назначени комисии към общинските териториални дирекции, които ще извършат огледи по места и ще изготвят доклади с предписания за достъпни маршрути и входни пространства до обществените сгради.
В комисиите са включени специалисти от различни области –архитектура, строителство, озеленяване, социални дейности, под ръководството на общинските териториални директори. Огледи ще бъдат извършени на административни и търговски сгради, заведения за хранене, хотели, пощенски станции, културни и учебни институции, библиотеки, спортни зали, лечебни и социални заведения, др.
аботата на комисиите ще приключи на 10.11.2009 г. с доклади с предписания, придружени със снимки и схеми. Те ще бъдат представени пред главния архитект на Община Бургас, арх. Веселина Илиева и по-късно ще бъдат обсъдени на Експертен съвет по устройство на територията в присъствието на представители на неправителствени организации за хора с увреждания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във