Банкеръ Daily

Новини

Протести в родния град на Ердоган

Поддръжници на турското правителство атакуваха група протестиращи в родния град Ризе на министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган, разположен на брега на Черно море. Сблъсъците между демонстранти и полиция в Анкара продължават.


Близо 90 протестиращи бяха замеряни с камъни от други 500 привърженици на Ердоган, докато полицията използва лютив спрей, за да разпръсне тълпата. До момента няма информация за пострадали, а част от антиправителствените демонстрани са задържани от служителите на реда.


Протестното движение обхвана цялата страна след като полицията атакува активистите, които се обявиха против плановете за застрояване на площите в близост до площад Таксим в Истанбул.


По-рано днес Ердоган заяви, че членове на терористични организации участват в кървавите антиправителствени протести, които разтърсват Турция. В същото време турският премиер отказа да отмени спорния план за развитието на Истанбул, който стана причина за протестите.


bdquo;Сред протестиращите има екстремисти, някои от тях въвлечени в терористични дейностиrdquo;, заяви Ердоган пред журналисти в Тунис в последния ден от обиколката му в Северна Африка.


Кметът на провинцията Адана Хюсеин Авни Кос съобщи днес, че полицейският служител, който беше ранен по време на протестите е починал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във