Банкеръ Daily

Новини

ПРОТЕСИТРАТ СРЕЩУ ЛОШИТЕ УСЛОВИЯ В СОЦИАЛНИТЕ ДОМОВЕ

Около триста души протестираха пред Министерството на труда и социалната политика след като Би Би Си излъчи филм за лошите условия на живот на децата в дом в село Могилино. Протестиращите се обявиха и срещу „безхаберното” отношение на министерството към домовете за деца без родители, предаде Дарик радио.
Оставка на ресорните министри и на ръководните екипи на съответните министерства и органи, които отговарят за децата поискаха от Движение на българските майки. Те визираха Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването и агенцията за социално подпомагане. Протестиращите се обявиха за повишаване качеството на работа на социалните и здравни работници и контрол над тяхната дейност. От инициативния комитет поискаха наказание н лекарите, които препоръчват оставяне на дете в дом, освен в случаите, когато животът на децата е застрашен в семейна среда. Според тях незабавно трябва да се закрият отдалечените домове и трябва да бъдат преместени на места, където специализираната грижа е гарантирана.
Протестиращите призоваха някои от Министерството на труда и социалната политика да излезе и отговори на техните искания, но до момента това не се случва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във