Банкеръ Daily

Новини

Промените в Закона за рибарството се обсъждат с бранша

Директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов и служители на ИАРА се срещнаха с рибари от Поморие, Черноморец, Приморско, Царево и Ахтопол, представители на браншови организации и местните инициативни рибарски групи от Южното Черноморие в читалището в Поморие.


Участие са взели и кметът на Созопол - Панайот Рейзи, и Иван Алексиев на Поморие.


На срещата са разяснени новите промени в Закона за рибарството и аквакултурите, както и начина на прилагане. Най-обсъждана е била темата относно регистрацията на рибарите като юридически лица и еднолични търговци. Съгласно промените в Закона, стопански риболов, развъждане и отглеждане на риба и други водни организми вече ще могат да извършват само юридически лица, а не както досега и физически лица. Това се прави с оглед диференциране на пазарния субект, фискално проследяване на продуктите от рибарство и изваждане на светло на голяма част от сектора.


Ръководството на ИАРА ще има поредица от срещи с рибари по повод приетите промени в Закона за рибарството, които ще продължат и идния месец по Черноморието и Дунав.

Facebook logo
Бъдете с нас и във