Банкеръ Daily

Новини

ПРОМЕНЯТ РАЗПИСАНИЯТА НА ВЛАКОВЕ ПО ЛИНИЯТА СОФИЯ-ПЛОВДИВ

За периода от днес до 30-ти юни, без събота и неделя, „Български държавни железници” ЕАД променят временно разписанието на пътническия влак № 10112 от Пловдив за София, за да осигурят на пътниците от Пловдив удобна връзка с пътническия влак № 16105 от Септември за Добринище. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. През посочения период пътническият влак № 10112 ще заминава в 12:00 ч. от Пловдив, т.е. с 10 минути по-рано от обичайното си разписание.
Необходимостта от тази промяна е обусловена от факта, че пътниците от Пловдив за гарите по маршрута Септември – Добринище обичайно ползват бързия влак № 8610 (Бургас – София) от Пловдив до Септември, откъдето правят връзка с пътническия влак № 16105 от Септември за Добринище. Поради ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва до 30-ти юни в района на гара Оризово, бързият влак № 8610 се движи с променено разписание, като заминава от Бургас със 70 минути по-рано от обичайния си график. По тази причина пътниците от Пловдив, които обичайно ползват този бърз влак до гара Септември за връзка с пътническия влак за Добринище, през периода на ремонта пристигат много по-рано в гара Септември и трябва да изчакват дълго време връзката с влака до Добринище. Сега, с временната промяна в разписанието на пътническия влак № 10112, пътуващите от Пловдив отново имат удобна връзка с пътническия влак № 16105 от Септември до Добринище.
За подробна информация клиентите на “Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата “Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във