Банкеръ Daily

Новини

ПРОМЕНИ В ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН ПОИСКАХА ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ

Промени в Търговския закон, според които така наречените данъчно-задължени лица да се регистрират като превозвачи. Това поискаха от Националната федерация на таксиметровите шофьори в България по време на на семинар “Таксиметрови превози, регулация и добри практики”
Според председателя на Комисията по транспорт и съобщения към Народното събрание Йордан Мирчев, такава промяна не може да се извърши. Той гарантира, че подобен отказ не би довел до масови протести на таксиметровите шофьори, тъй като искането не се поддържа от болшинството от тях. От Федерацията опонираха с мотива, че за промяната в Търговския закон са се обавили над 87% от бранша. Според тях чрез поправката може да се премахне монополът на големите фирми, които извършват единствено посредническа дейност между държавата и отделните таксиметрови водачи.
Йордан Мирчев съобщи, че е изпратил писмо до столичния кмет Бойко Борисов с предложение за съвместно заседание на транспортните комисии към парламента и към Столична община, на което да бъдат обсъдени организационните въпроси около таксиметровите услуги в столицата. На срещата трябва да бъдат обсъдени и въпросите със задръстванията и специалната организация на движението в столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във